Min nya blogg

Publicerat den 9 July 2010 kl.1:20

Antalet prenumeranter på min sändlista med ”tidsmail” växer stadigt och är nu upp i över 1000 personer. Från och med detta utskick så har jag gått över till en blogg http://jorgenlarsson.nu Förutom att det blir mer praktiskt för mig så blir ”tidsmailen” på detta sätt tillängliga på nätet och dessutom så kan ni läsare ge kommentarer under respektive inlägg.

Frågor kopplade till tid kommer även fortsättningsvis att vara i fokus. Jag kommer dock att bredda inriktningen till att även beröra miljö/klimatfrågor och ”lyckoforskning” eftersom jag är involverad i ett forskningsprojekt på Chalmers där vi ska utforska hur omställningen till ett klimatmässigt hållbart samhälle påverkar människors välbefinnande.

Jag hoppas att du tycker att min nya blogg kommer att vara givande.

6 kommentarerer


 1. Lyckan kommer, lyckan går
  Lycklig den som lyckan får

 2. Trevligt! Fin logga också… 🙂

 3. Hej Jörgen! Vilken bra idé! Erik Allardt skrev sin “Having, Loving, Being” medan jag studerade sociologi och gröna vågen tog fart. Om tumregeln om 50-års “time lag” mellan forskningsfronten och allmän tillämpning håller, så är tiden nu äntligen mogen för att skilja på mänskligt välbefinnande och köp-och-släng-samhället, BNP osv. Kanske lite hoppingivande? Toppen i alla fall att du forskar i den omställning som klimatet kräver! Önskar dig massor av inspiration och utbyte av det!

 4. Hej!

  Snygg sida du har fått till! Har semester snart och då ska jag förkovra mig i lykoforskning och annat trevlig som har rör dessa frågor. Det börjar ju bli dags att inriktning för ex-jobbet snart. 🙂 Ha det gott! //Kim

 5. Christina Ringsberg
  26 September 2010 kl. 12:27

  Hej Jörgen!
  Hoppas att ni ser problemen globalt och solidariskt
  Ett hållbart världssamhälle fordrar ett helt nytt
  sätt att tänka en helt ny förståelse/berättelse.
  Jag rekommenderar er att läsa boken “Behovet av en
  ny förståelse, ansvaret för miljön, klimatet och det globala utrymmet” av Göran Bäckstrand, Kåre Olsson och Emin Tengström. Ett diskussionsunderlag

  Christina Ringsberg http://www.framtidsrealisterna.se

 6. Hej Christina

  Tack för dina inlägg. I det scenarie som vi har utarbetat så valde vi att räkna på att hälften av produktivitetsutvecklingen användes till arbetstidsförkortning och hälften till konsumtionsökning. Visst vore det bättre för miljön att inte öka konsumtionen alls, utan till och med att minska den. Med bibehållen konsumtion skulle miljönyttan bli dubbelt så stor som i vårt scenarie.
  Tack också för boktipset, jag ska kolla in den.

  hälsningar

  Jörgen

Skriv nåt här!